Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu (KTM) 2017

Jawatan Kosong Keretapi Tanah Melayu (KTM) 2017 ok? Permohonan kekosongan jawatan di Keretapi Tanah Melayu (KTM) telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia sehingga 5 Mei 2017

Mengenai Keretapi Tanah Melayu :

Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB) adalah pengendali kereta api utama di sepanjang Semenanjung Malaysia.

Dahulunya syarikat tersebut dikenali sebagai sebuah agensi di bawah bidang kuasa Pentadbiran Keretapi Tanah Melayu, kini telah dikenali sebagai KTMB rentetan kesan kempen pengkorporatan yang diterajui kerajaan pada 1992. Namun, KTM masih dimiliki secar sepenuhnya oleh kerajaan persekutuan. Sejarah sistem gerabak KTM bermula ketika zaman penjajahan British, sewaktu laluan kereta api asalnya dibina hanya untuk mengangkut timah. Tambang keretapi sangat munasabah, namun purata kelajuan keretapi antarabandar (intercity) yang rendah di kawasan laluan sempit sering menyebabkan pengangkutan KTM agak kurang berdaya saing berbanding jenis pengangkutan yang lain.Maklumat Kekosongan Jawatan di Keretapi Tanah Melayu Berhad (KTMB)


1. SENIOR VICE PRESIDENT (BUSINESS & OPERATIONS)
2. SENIOR VICE PRESIDENT (CORPORATE RESOURCES)
3. SENIOR VICE PRESIDENT (FINANCE & REVENUE MANAGEMENT)
4. GENERAL MANAGER (CARGO SERVICES)

Tarikh Tutup : 5 Mei 2017

Cara Untuk Memohon : (Download Borang Permohonan Di Bawah)


Klik Sini Untuk Memohon


Nota Penting :

  • Setiap permohonan yang dihantar merupakan SULIT dan PERSENDIRIAN.

  • Pastikan setiap maklumat dan data peribadi yang dihantar adalah betul dan tepat. 
  • Bank Rakyat hanya memanggil calon yang telah layak & disenaraikan pendek sahaja. 
  • Sekiranya anda tidak menerima sebarang maklumbalas dalam tempoh 3 BULAN selepas permohonan jawatan ini, bermakna status permohonan anda TIDAK BERJAYA.
Sila share di facebook , twitter dan whatsapp supaya semua orang akan mendapat manfaatnya. Terima kasih dan selamat mencuba.

0 comment... add one now