Permohonan Terbuka Jabatan Bomba dan Penyelamat Ambilan 2017/18

Permohonan Terbuka Jabatan Bomba dan Penyelamat Ambilan 2017/18 ok? Permohonan kekosongan Jawatan Kosong Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat.

===


Lihat Juga : Permohonan Terbuka Polis DiRaja Malaysia (PDRM) Ambilan 2017/18
Lihat Juga : Jawatan Kosong SIRIM Malaysia
Lihat Juga : 533 Jawatan Technician Seluruh Negara


===

Maklumat Kekosongan Jawatan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia

Jawatan kosong yang disenaraikan di atas ini, adalah semasa iklan jawatan kosong  Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia ini dipublish. Walaubagaimanapun, penyenaraian akan dikemaskini dari masa ke semasa pada halaman rasmi Putra SPA8 Online (Sistem Pengurusan Pengambilan Atas Talian).

Permohonan adalah dipelawa untuk warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun tertakluk keada pada tarikh tutup iklan jawatan serta berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di  Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia.
Langkah-Langkah Permohonan Jawatan :

1. Calon yang berminat, hendaklah menghantar maklumat permohonan secara terperinci merangkumi resume anda serta pengalaman bekerja yang lepas sekiranya diminta.

2. Syarat-syarat untuk permohonan jawatan kosong ini haruslah dirujuk di laman web rasmi (sila rujuk link di bawah untuk memohon)3. Pilih jawatan serta lokasi yang bersesuainya dengan kelulusan anda di senarai kekosongan jawatan4. Anda hendaklah menghantar resume yang lengkap pada link permohonan dibawah.


==========

Gaji : RM1,415 - RM9,200

Lokasi : Seluruh Negara

Tarikh Tutup : Terbuka Sepanjang Tahun 2017/18

Cara Untuk Memohon : (Permohonan Di Bawah)


Borang Permohonan : Permohonan Terbuka BOMBA 2017/18

Sila share dekat facebook , twitter dan whatsapp supaya semua orang akan mendapat lebih manfaatnya. Terima kasih dan semoga berjaya ya.


=====

Mengenai Jabatan Bomba & Penyelamat Malaysia :

Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia adalah sebuah agensi pasukan bomba dan penyelamat di Malaysia. Perkataan "bomba" dalam Bahasa Melayu dipinjam dari perkataan Portugis yakni "bombeiros".
Perkhidmatan bomba di Negara Malaysia bermula pada 1883 melalui pembentukan Skuad Bomba dan Penyelamat Negeri Selangor yang ditunjangi oleh H.F.Bellamy dengan kekuatan 15 anggota. Pada tahun 1946, sebaik sahaja tamat Perang Dunia Ke-2, Perkhidmatan Bomba Malayan Union (singkatannya MUS) ditubuhkan dengan Flight Lt. W.J Gerumandi dilantik sebagai Pengarah Perkhidmatan Bomba Malayan Union. MUS beroperasi dan berpengkalan di Kuala Lumpur.


0 comment... add one now