Terkini! Jawatan Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Terkini! Jawatan Kosong Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) ok? Permohonan kekosongan Jawatan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat.

Mengenai Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) :


Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) adalah salah satu daripada kementerian yang diwujudkan di bawah kerajaan negara Malaysia, dan diketuai oleh penyandang jawatan Menteri Kesihatan Malaysia iaitu Dato' Sri S. Subramaniam. Beliau dilantik sebagai Menteri Kesihatan Malaysia, menggantikan Datuk Seri Liow Tiong Lai pada 16 Mei 2013 hingga kini.

Malaysia bakal menjadi sebuah negara yang terdiri daripada pelbagai individu, keluarga dan masyarakat yang sihat walafiat menerusi sistem kesihatan yang cekap dan berintegriti, cermat, mampu disediakan dan diperolehi. berteknologi, serasi pelanggan serta bersesuaian dengan alam persekitaran. Sistem ini turut mengutamakan kualiti, inovasi, promosi gaya hidup sihat, hormat kepada insan serta menggalakkan tangjungjawab individu serta penyertaan masyarakat dalam meningkatkan mutu kehidupan.
Maklumat Kekosongan Jawatan di Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)

Jawatan kosong yang disenaraikan di atas ini, adalah semasa iklan jawatan kosong Kementerian Kesihatan Malaysia KKM ini dipublish. Walaubagaimanapun, penyenaraian akan dikemaskini dari masa ke semasa pada halaman SPAT KKM (Sistem Pengurusan Pengambilan Atas Talian KKM).

Permohonan adalah dipelawa untuk warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun tertakluk keada pada tarikh tutup iklan jawatan serta berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di KKM.

Langkah-Langkah Permohonan Jawatan


1. Calon yang berminat, hendaklah menghantar maklumat permohonan secara terperinci merangkumi resume anda serta pengalaman bekerja yang lepas sekiranya diminta.

2. Syarat-syarat untuk permohonan jawatan kosong ini haruslah dirujuk di laman web rasmi (sila rujuk link di bawah untuk memohon)

3. Pilih jawatan yang bersesuainya dengan kelulusan anda di senarai kekosongan jawatan

4. Anda hendaklah menghantar resume yang lengkap pada link permohonan dibawah.

=====Gaji : Gaji RM1,352 - RM4,003

Lokasi : Seluruh Negara

Cara Untuk Memohon : (Permohonan Di Bawah)

Borang Permohonan : Permohonan Jawatan di KKM

Sila share di facebook , twitter dan whatsapp supaya semua orang akan mendapat manfaatnya. Terima kasih dan selamat mencuba.

0 comment... add one now