[Terkini] 746 Kekosongan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Seluruh Negara

[Terkini] 746 Kekosongan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Seluruh Negara ok? Permohonan kekosongan Jawatan Kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat.

===

Lihat Juga : Permohonan Terbuka Jabatan Bomba dan Penyelamat Ambilan 2017/18
Lihat Juga : 533 Jawatan Technician Seluruh Negara

===

Maklumat Kekosongan Jawatan Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Seluruh Negara

Jawatan kosong yang disenaraikan di atas ini, adalah semasa iklan jawatan kosong Suruhanjaya Perkhidmatan Awam ini dipublish. Walaubagaimanapun, penyenaraian akan dikemaskini dari masa ke semasa pada halaman rasmi SPA (Sistem Pengurusan Pengambilan Atas Talian).

Permohonan adalah dipelawa untuk warganegara Malaysia yang berumur tidak kurang daripada 18 tahun tertakluk keada pada tarikh tutup iklan jawatan serta berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan kosong terkini di Suruhanjaya Perkhidmatan Awam.
Langkah-Langkah Permohonan Jawatan :

1. Calon yang berminat, hendaklah menghantar maklumat permohonan secara terperinci merangkumi resume anda serta pengalaman bekerja yang lepas sekiranya diminta.

2. Syarat-syarat untuk permohonan jawatan kosong ini haruslah dirujuk di laman web rasmi (sila rujuk link di bawah untuk memohon)


3. Pilih jawatan serta lokasi yang bersesuainya dengan kelulusan anda di senarai kekosongan jawatan

4. Anda hendaklah menghantar resume yang lengkap pada alamat dibawah.

==========

1) Pembantu Penyediaan Makanan Gred N19 (Kementerian Kesihatan Malaysia)
= 100 Kekosongan

2) Pembantu Perawatan Kesihatan Gred U11 (Kementerian Kesihatan Malaysia)
= 646 Kekosongan

Gaji : RM1,322 - RM10,525

Lokasi : Seluruh Negara

Tarikh Tutup : 8 Jun 2017

Cara Untuk Memohon : (Permohonan Di Bawah)


Borang Permohonan : Permohonan Jawatan di SPA

IKLAN Jawatan Kosong :Sila share dekat facebook , twitter dan whatsapp supaya semua orang akan mendapat lebih manfaatnya. Terima kasih dan semoga berjaya ya.


=====

Mengenai Suruhanjaya Perkhidmatan Awam :

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) Malaysia telah secara rasminya ditubuhkan pada tarikh 31 Ogos 1957, yakni bersamaan dengan hari Kemerdekaan Tanah Melayu pada waktu itu. Pada awalnya, ketika penjajahan Inggeris, Perkhidmatan Awam Negeri-Negeri Tanah Bersekutu Melayu semasa itu adalah di bawah pentadbiran/kuasa Inggeris.Kemerdekaan Tanah Melayu pada tarikh 31 Ogos 1957 dengan sendirinya telah membentuk konsep pemerintahan baru Persekutuan Tanah Melayu yang bebas merdeka dan berdaulat.


Secara rasminya, Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah dibentuk sebagaimana yang telah termaktub dalam Perkara 144(1) dalam Perlembagaan Persekutuan. Ketua Pengarah pertama SPA yang dilantik adalah Tan Sri Abdul Rahim Bin Ali Bashah.

=====

Lihat Juga : 508 Jawatan Pemandu/Penunggang Penghantaran Seluruh Negara


0 comment... add one now