Terkini! Jawatan Kosong Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi (MPIC)

Terkini! Jawatan Kosong Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi (MPIC) ok? Permohonan kekosongan Jawatan Kosong Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi (MPIC) telah dibuka kepada seluruh warganegara Malaysia yang berminat.

Mengenai KPPK :

Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi Malaysia (KPKK) merupakan sebuah bahagian kementerian di dalam kerajaan Malaysia yang dipertanggungjawabkan dalam usaha pembangunan industri komoditi terbesar negara yakni minyak sawit, getah, koko, kayu, tembakau, lada hitam, kenaf dan sago. 

Dalam merealisasikan tanggungjawab tersebut, KPPK disokong oleh enam badan berkanun dan lima buah majlis. Ia juga berfungsi dalam merumuskan dasar-dasar dan strategi pembangunan bagi keseluruhan sektor perladangan dan komoditi bahkan menyelia agensi-agensi di bawahnya dengan menyelaraskan pelaksanaan program-program perladangan serta komoditi. 


Menterinya sejak Mei 2013 ialah Dato' Seri Douglas Uggah Embas serta Datuk Noriah Kasnon.


Maklumat Kekosongan Jawatan di Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi

Syarat-Syarat Permohonan (Sila Baca Terlebih Dahulu)Cara Untuk Memohon : (Permohonan Di Bawah)

Bagi yang berminat anda boleh melakukan permohoan dengan menghantarkan Resume berserta dengan gambar berukuran pasport  ke Bahagian Pengurusan Sumber Manusia, Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi

atau melalui emel husaini@mpic.gov.my / nurshakinah@mpic.gov.my.


Lihat Iklan Penuh dan Panduan >> Klik Link <<

Sila share di facebook , twitter dan whatsapp supaya semua orang akan mendapat manfaatnya. Terima kasih dan selamat mencuba.

0 comment... add one now