Maybank Internship Program: Cara Mohon Latihan Industri & Bina Kerjaya Di Maybank

Maybank Internship Program: Cara Mohon Latihan Industri & Bina Kerjaya Di Maybank. Portal jawatan kosong ingin berkongsi maklumat tentang peluang pekerjaan di Kerajaan Malaysia yang kini dibuka dan kepada Warganegara Malaysia yang berminat serta berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan ini seperti berikut:


Institusi perbankan Maybank menawarkan Program Maybank Internship bertujuan untuk memberi peluang kepada pelajar sarjana yang berbakat untuk memperoleh pengalaman bekerja secara langsung melalui lampiran di tempat kerja dengan penyedia perkhidmatan kewangan terbesar di Malaysia.

Pelajar universiti yang sedang mencari penempatan latihan industri boleh cuba mohon penempatan di Maybank melalui Maybank Internship Programme. Pelajar berpeluang untuk mengembangkan pemahaman terutama dalam industri perkhidmatan kewangan.

Pada masa yang sama, pelajar dapat mengembangkan kemahiran insaniah yang penting seperti komunikasi perniagaan, pengurusan masa dan etika tempat kerja sehingga meningkatkan kemampuan kerja siswazah.

Kelayakan permohonan :

  • Pelajar jurusan Perakaunan, Kewangan, Pengurusan, Pemasaran, IT, Ekonomi, Perbankan, Sains Aktuari, Matematik, Sumber Manusia, Psikologi, Perniagaan, Undang-undang, Statistik, Pelaburan, Pengurusan Risiko, Perbankan Islam, Kejuruteraan atau disiplin lain yang berkaitan dengan perbankan
  • Mampu menjalani latihan untuk tempoh minimum 8 minggu
  • Mendapat PNGK minimum 3.0 daripada 4.0 atau setaraf dengannya pada semester pengajian terkini
  • Keutamaan akan diberikan kepada mereka yang mempunyai rekod prestasi yang luar biasa mengenai aktiviti luar kurikulum dan pencapaian lain
  • Pelatih yang berpotensi juga harus menunjukkan kesediaan untuk belajar dan sikap positif

Cara permohonan :

Pelajar yang berminat untuk mengikuti latihan industri di Maybank boleh buat permohonan sekarang. Sediakan dokumen berikut:
  • Resume yang memperincikan pencapaian akademik dan ekstra kurikular
  • Surat rujukan dari Universiti
  • Tarikh mula dan akhir latihan yang tepat

Sediakan dokumen berikut dan hantar ke alamat emel berikut: internship@maybank.com.my

Atau:

Internship
Talent & Performance Management
Group Human Capital
Level 15, Menara Maybank
100, Jalan Tun Perak
50050 KL


Semoga berjaya untuk segala permohonan di jawatan kosong terkini . Sila share artikel kerjaya ini kepada yang memerlukan pekerjaan . Terima kasih .

0 comment... add one now